...

At fange sin første havørred kan kræve mange ture på kysten, før man får det første hug. Vi lover dig, at det er ventetiden værd.

Det kan være en rigtig god ide at sætte sig ind i, hvordan man griber havørredfiskeri an, inden man går i gang. Derfor har vi lavet denne simple guide til dig, så du hurtigere kan fange din første havørred.

Hvornår er det bedst at fange havørred?

Havørred kan fanges året rundt, men det er ikke lige meget hvordan du fisker i de forskellige årstider. Her kan du læse hvordan man fanger havørred på de forskellige årstider.

Forår:

Foråret er et af de bedste tidspunkter på året til havørredfiskeri.

Når vandtemperaturen er begyndt at stige, og solen får mere og mere magt, begynder havørreden at blive mere og mere aktiv. Det er også i foråret, at havørredens større fødeemner som fx tobis begynder at vise sig igen, og det kan derfor være en god ide at vælge et agn, der imiterer en tobis.

I det tidlige forår er fiskeriet mest effektivt omkring middag og eftermiddag, hvor solen har mest magt.

Sommer:

Sommerfiskeriet kan være udfordrende, men det kaster også nogle rigtig gode oplevelser af sig.

Når sommeren begynder, har havørreden mæsket sig i føde hele foråret, og den er derfor i topform og ofte fed henover sommeren.

I takt med, at vandtemperaturen bliver høj, bliver havørreden mere og mere doven. Derfor søger havørreden steder hen, hvor der er en god strøm i vandet, eller gemmer sig i badekar, som er dybe punkter tæt ved land. Dette gør også, at havørredfiskeri om sommeren er mest effektiv mellem aften og tidlig morgen. Mange fisker også om natten i denne årstid, da det kan være rigtig effektivt.

Efterår:

Efteråret er et rigtig godt tidspunkt at fiske havørred.

I takt med, at vandtemperaturen er faldet siden sommeren bliver havørreden igen mere aktiv. Der er endnu en masse fødeemner i vandet, som havørrederne skal nå at spise inden de forsvinder i takt med det kolde vejr.

Mange havørreder trækker op i åer i løbet af efteråret for at gyde. De, der trækker op for at gyde kan kendes på deres meget mørke/brunlige farve, som kaldes en gydedragt.

Vær opmærksom på, at det er forbudt at tage havørred i gydedragt med hjem fra d. 16. november til d. 15. januar.

Vinter:

Vinterfiskeriet er udfordrende, og det kan ofte bliver nogle kolde ture på kysten.

Dermed sagt er der bestemt stadig mulighed for at fange havørred. De havørreder, der ikke er oppe i åer for at gyde, går nu sammen i stimer. Dette betyder, at der kan være langt i mellem fiskene, men når du finder dem, er der oftest flere. Det kan give  bonanza-fiskeri med mange hug på kort tid.

Hvilke agn er bedst til havørredfiskeri

Havørreden kan være meget selektiv ift. hvad den bider på, på den enkelte dag. Det er derfor en rigtig god ide at have nogle forskellige agn at skifte med, når du er ude på kysten.

Farven på dit agn kan også have en betydning. I de varmere måneder, hvor der er mange naturlige fødeemner i vandet, kan de naturlige farve være rigtig effektive, mens det i de koldere måneder, hvor det kan være svært at få havørreden til at hugge, være mere effektivt med farver som lyserød, rød, gul, neonfarver osv.

Størrelsen på dit agn kan også have en betydning. Om vinteren, hvor havørreden er sløv, kan det være en god ide med mindre agn. Her kan du f.eks. Bruge et bombardaflåd, hvor du sætter en spoon på.

Der findes rigtig mange flotte, men rigtig dyre agn på markedet. Vi har derfor valgt et sortiment der gør det billigere og lettere for dig at være lystfisker. Med vores sortiment har du alt hvad du skal bruge til at fange din første havørred

Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.